Mrkvové krekry se sýrem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g na jemno nastrouhané mrkve
150 g bílého jogurtu
130 g másla
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky sušeného česneku
2 hrsti semínek - slunečnicových, sezamových
hrst sušené smažené cibule
bylinková sůl
--------
strouhaný parmezán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady smícháme dohromady (případně dochutíme) a vypracujeme pevnější lepkavé těsto. To rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem. Pod papír nastříkáme trošku oleje ve spreji, lépe pak drží. Postříkáme i papír.

  2. Vlhkýma rukama rozmačkáme těsto na plech do obdélníku, silného tak 3 - 5 mm. Posypeme strouhaným parmazánem a rádýlkem nakrájíme z těsta čtverečky nebo širší tyčky, neoddělujeme je.

  3. Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme necelých 30 minut. Po upečení pomocí rádýlka oddělíme jednotlivé čtverečky od sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!