Mrkvové kostky-trochu zdravější

Recepty, Moučníky

Suroviny

140 g hrozinek
3 lžíce rumu
280 g mrkve
125 ml oleje
140 g hnědého cukru
2 vejce
120 g celozrnné mouky
120 g hladké mouky
sůl (do bílků)
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
máslo
hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáčku
Poleva:
200 g Mascarpone
200 g tvarohu (nebo tvarohového fitness krému)
50 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Žloutky ušleháme s hnědým cukrem do pěny a pomaličku přiléváme olej. Vmícháme mouky se sodou, práškem do pečiva, skořici rum, sníh z bílků. Nakonec přidáme mrkev a hrozinky.

  2. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku-(je poměrně tuhé) a pečeme v předehřáté trouba na 160°C 45 minut.

  3. Ze sýra, tvarohového, fitness krému, obou cukrů a citronové šťávy vymícháme hladký krém, který natřeme na upečený a vychladlý moučník, který před tím můžeme natřít zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!