Mrkvová omáčka s kousky uzeného kuřete

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g mrkve
2 uzená stehna
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
plátek másla
100 g smetany (kysaná nebo sladká podle chuti)
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
pár kapek z limetky (nemusí být)
cukr podle chuti
malá špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve obereme stehna. Kosti ze stehen zalijeme vodou, malinko osolíme a dáme vařit na cca 15 minut. Maso nakrájíme na velikost sousta a odložíme na později.

  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme mrkev a koření. Restujeme, až začne mrkev zlátnout. Zaprášíme moukou, zamícháme a po chvíli zalijeme vývarem.

  3. Mrkev vaříme do měkka. Musíme občas promíchat, aby se nepřichytla. Po změknutí vytáhneme koření a ponorným mixérem promixujeme do hladka.

  4. Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a vložíme maso. Společně prohřejeme A omáčku dochutíme muškátem, cukrem nebo limetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!