Mrkev po indicku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g mrkve (asi 3-4 větší)
olej
1/2 lžičky celého římského kmínu
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky garam masaly (nemusí být)
1/2 lžičky kurkumy
sůl
(1 lžička mouky na zahuštění - já použila bezlepkovou)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo

  3. Přidáme mrkev, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka.

  4. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila.

  5. Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí.

  6. Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!