Mřížkový koláč s hruškovými povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g hery
1 celé vejce
70 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
trochu mléka
tuk na plech
1 kg hrušek
asi 100 g cukru (kdo má rád sladší, dá víc)
šťáva z 1/2 citronu
1 vanilkový puding

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky, dáme do kastrolku, přidáme cukr, asi 1 dcl vody a dusíme až jsou měkké.

  2. Necháme vychladnout, potom mačkadlem na brambory hrušky rozmačkáme na kaši, přidáme puding a citronovou šťávu a řádně promícháme.

  3. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, 1/3 odkrojíme a 2/3 vyválíme na plát a vložíme do vymaštěného plechu.

  4. Na těsto rozetřeme povidla, 1/3 těsta vyválíme a rádýlkem nakrájíme proužky, které klademe na povidla do tvaru mřížky.

  5. Pečeme na 180°C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!