Mozartissimo

Recepty, Moučníky

Suroviny

Brambory vařené ve slupce a oloupané-600 g
Mouka hrubá-120 g
Krupice-80 g
Sůl
Vejce -1 ks
Marcipán -200 g
Nugát -75 g
Kakao -1 PL
Zelená potravinářská barva
Pistáciová zmrzlina-300 g

Postup přípravy receptu

  1. Studené brambory nastrouháme na jemno, lehce osolíme, přidáme vejce, krupici, mouku a zpracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a do jedné přimícháme kakao.

  2. Těsto rozdělíme každé na 16 dílů.

  3. Nugát rozdělíme na 32 dílků, marcipán na polovinu, jednu polovinu marcipánu přibarvíme na zeleno a vytvoříme si pistáciový marcipán, každý marcipán rozdělíme na 16 dílků, do každého kousku marcipánu zabalíme kousek nugátu a takto připravený bonbon zabalíme do kousku těsta, zelené do bílého těsta a bílé do hnědého těsta.

  4. Vaříme v páře 10 minut. Podáváme s rozehřátou pistáciovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy