Moučník ze sušenek a chalvy s tvarohovou náplní a hruškami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
150 g kakaových sušenek (měla jsem kakaové věnečky)
80 g změklého másla
180 g oříškové chalvy
Na náplň:
8 menších hrušek (nebo 4 velké hrušky)
2 PL šťávy z citronu
750 g měkkého tvarohu
3 vejce
100 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1 vanilkový puding
160 g rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. V sáčku rozdrtíme sušenky a chalvu s oříšky (nebo v sekáčku) a smícháme se změklým máslem. Tuto hmotu dáme na chvíli do chladu. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědly.

  2. Tvaroh vyšleháme s vejci, oběma cukry a pudinkovým práškem, který jsme rozmíchali ve vlažném másle. Pudink získá smícháním s vlažným rozpuštěným máslem na hustší konzistenci. Sušenkovou drť s chalvou a máslem upěchujeme do máslem vymazané koláčové keramické formy.

  3. Tvarohovou hmotu s pudinkem přemístíme na upěchovaný korpus a naskládáme na ni poloviny připravených hrušek. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Moučník posypeme drcenou chalvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!