Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
2 vejce
60 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
Na tvarohovou hmotu:
250 g tvarohu v kostce
2 dcl mléka
10 g sypké želatiny
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle potřeby
1 Rama Cremefine(na šlehání v lahvičce - 250 ml-nebo jiná šlehačka)
jahody nebo jiné ovoce.

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby, zvolna upečeme a necháme vychladnout.

  2. Želatinu vsypeme do mléka, rozšleháme a necháme nabobtnat. Pak mléko opatrně a pozvolna zahříváme, stále mícháme až do rozpuštění želatiny a odstavíme, necháme za občasného promíchání prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C. Můžeme taky zahřívat ve vodní lázni.

  3. Tvaroh si vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou Ramu.

  4. Jak směs začíná tuhnout, tak do ní přidáme nakrájené jahody nebo jiné ovoce, rozetřeme na korpus a dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i kompotované ovoce.

  5. Do tvarohové hmoty můžeme přidat nějaké aroma, trochu rumu, skořicový cukr apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!