Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 2 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 60 g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- Na tvarohovou hmotu:
- 250 g tvarohu v kostce
- 2 dcl mléka
- 10 g sypké želatiny
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr dle potřeby
- 1 Rama Cremefine(na šlehání v lahvičce - 250 ml-nebo jiná šlehačka)
- jahody nebo jiné ovoce.
Postup Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby, zvolna upečeme a necháme vychladnout.
Želatinu vsypeme do mléka, rozšleháme a necháme nabobtnat. Pak mléko opatrně a pozvolna zahříváme, stále mícháme až do rozpuštění želatiny a odstavíme, necháme za občasného promíchání prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C. Můžeme taky zahřívat ve vodní lázni.
Tvaroh si vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou Ramu.
Jak směs začíná tuhnout, tak do ní přidáme nakrájené jahody nebo jiné ovoce, rozetřeme na korpus a dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i kompotované ovoce.
Do tvarohové hmoty můžeme přidat nějaké aroma, trochu rumu, skořicový cukr apod.