Moučník s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g polohrubé mouky
350 g krupicového cukru
125 g Hery
3 vejce
200 g zakysané smetany 15%
150 ml mléka
1 kypřící prášek do pečiva
3 větší jablka
tuk
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozpustíme Heru a vymažeme a vysypeme plech. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kostičky.

  2. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem do pečiva. Celá vejce rozšleháme s mlékem a přidáme zakysanou smetanu. Přisypeme cukr, rozmícháme a poté mouku s prosátým práškem. Vařečkou vmícháme nakrájená jablka a nakonec rozehřátou prochladlou Heru.

  3. Těsto vylijeme na plech (je hustější), povrch urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 45 minut. Prochladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!