Moučník Figaro
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hrubé mouky
- 220 g Hery
- 1 žloutek
- 3 lžíce vody
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- 1/2 prášku do pečiva
- hotová čokoládová poleva
- Citronová poleva:
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce horkého mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- Náplň:
- 200 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 400-500 g jemně nastrouhaných jablek
- 150 g mletých ořechů
- sníh ze 4 bílků
Postup Moučník Figaro
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto.
Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo.
Druhou polovinu si rozválíme a dáme na dno pekáče 22,5 x 35,5 cm. Na to rozmažeme náplň. Pak si vytáhneme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi jej rozválíme do tvaru obdélníku a pomocí válečku přeneseme na náplň. Kraje ještě upravíme a pečeme v rozehřáté troubě dorůžova.
Po upečení a vychladnutí moučníku jej polejeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.