Moučník Figaro

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hrubé mouky
220 g Hery
1 žloutek
3 lžíce vody
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1/2 prášku do pečiva
hotová čokoládová poleva
Citronová poleva:
150 g moučkového cukru
2 lžíce horkého mléka
1 lžíce citronové šťávy
Náplň:
200 g moučkového cukru
4 žloutky
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400-500 g jemně nastrouhaných jablek
150 g mletých ořechů
sníh ze 4 bílků

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto.

  2. Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo.

  3. Druhou polovinu si rozválíme a dáme na dno pekáče 22,5 x 35,5 cm. Na to rozmažeme náplň. Pak si vytáhneme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi jej rozválíme do tvaru obdélníku a pomocí válečku přeneseme na náplň. Kraje ještě upravíme a pečeme v rozehřáté troubě dorůžova.

  4. Po upečení a vychladnutí moučníku jej polejeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!