Mořský vlk s podzimní zeleninou a krevetou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filet mořského vlka (čerstvé, nikoliv mražené maso)
2 krevety
brokolice
chilli paprička
citron
máslo
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filet omyjeme, osušíme. Na pánvi rozehřejme oříšek másla s kapkou olivového oleje. Rybu smažíme kůží dolů. Osmažíme do zlatova, sundáme z pánve a dáme do pekáčku, vyloženého pečícím papírem. Osolíme, opepříme a dáme na cca 10-15 minut do trouby na 180°C dopéct.

  2. Mezitím na pánvi orestujeme růžičky brokolice, které jsme předtím spařili v horké vodě a pak přendali do ledové vody. Zůstane jim tak krásná zelená barva. Brokolici restujeme zhruba 10 minut, 5 minut před koncem přidáme česnek na plátky, chilli papričku a očištěné krevety. Vše osolíme, opepříme a přidáme opět kousíček másla. Servírujeme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!