Mořský špíz

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filé z lososa
300 g filé z tresky
2 čerstvé žampiony
2 menší rajčata
1 červená cibule
1 citrón
sůl
pepř
nať petrželky
olej
4 špejle nebo jehly na špízy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu: Šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme.

  2. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme marinovat, mezi tím si nakrájíme žampióny, rajčata i cibuli na měsíčky, velikost všech surovin by měla byt stejná.

  3. Napichujeme střídavě na špejli. Takto připravené špízy vložíme do zapékací mísy, přelijeme zbytkem marinády, pokud nám nějaká zbyla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 15 minut. Podáváme s přílohou dle vlastní fantazie a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!