Mořský špíz
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filé z lososa
- 300 g filé z tresky
- 2 čerstvé žampiony
- 2 menší rajčata
- 1 červená cibule
- 1 citrón
- sůl
- pepř
- nať petrželky
- olej
- 4 špejle nebo jehly na špízy
Postup Mořský špíz
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu: Šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme.
Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme marinovat, mezi tím si nakrájíme žampióny, rajčata i cibuli na měsíčky, velikost všech surovin by měla byt stejná.
Napichujeme střídavě na špejli. Takto připravené špízy vložíme do zapékací mísy, přelijeme zbytkem marinády, pokud nám nějaká zbyla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 15 minut. Podáváme s přílohou dle vlastní fantazie a chuti.