Mořský pstruh-Salmo Trutta s rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

2 mořské pstruhy (může být pstruh říční, nebo jiná ryba)
2 větší cibule
plátky česneku ze 3 stroužků
loupaná rajčata z konzervy tak půlka
kus bílého pórku
pepř
plátky citrónu a citronová šťáva
olivový olej
plátek másla
bazalka
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si dáme olivový olej-ne moc, na něm orestovat cibuli nakrájenou na hrubé měsíčky k ní přidáme česnek na plátky, až bude orestováno, přidáme rajčata z konzervy, osolíme opepříme a ještě orestujeme tak 5 minut.

  2. Nakonec dáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou petrželku, nasypeme bazalku, promícháme a 10-15 minut podusíme a necháme stát.

  3. Zatím si připravíme pstruhy, omyjeme ve studené vodě, vysušíme, dáme do pekáčku na rozpuštěné máslo, ryby osolíme-ne moc, zakapeme je olejem a citronovou šťávou.

  4. Pak dáme přes ryby rajčatovou směs, kterou jsme si udusili a dáme do vyhřáté trouby na 190 st. tak na 30-40 minut.

  5. Rajčatová směs udělá s máslem moc dobrou šťávu, kterou pak při servírování přelijeme pstruhy se směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!