Mořský koktejl na ciabattě

Recepty, Mořské plody

Suroviny

120 g mušle (chobotnice krevety oliheň tzv mořský koktejl)
1 dl smetany na šlehání 31%
čerstvě mletý pepř
plocholistá petržel
sůl
olivový olej
citron
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu.

  2. Rozpálíme si menší pánev, do které následně nalijeme trošku olivového oleje a do něj vložíme na jemno nakrájené stroužky česneku a necháme zpěnit.

  3. Okapaný mořský koktejl přidáme k česneku a necháme více méně jen prohřát. Do hotového prohřátého koktejlu nalijeme šlehačku, osolíme, opepříme a necháme trošku odvařit a tím i lehce zahustit.

  4. Poté pánev odstraníme z ohně a zasypeme nasekanou petrželkou, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Podáváme teplé na rozpůlené ciabattě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!