Mořské vlnky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
2 dcl vody
150 g sádla
150 g hladké mouky
6 vajec
Na náplně:
I.
250 g másla (cca 1/4 másla nahrazuji Herou)
150 g cukru
1 dcl (i méně) rumu
kaše z 5 dcl mléka
1,5 vanilkového pudinku (eventuálně 1 zarovnané lžíce polohrubé mouky)
II.
2 šlehačky
1 vanilkový cukr (necelý)
trochu čokoládové polevy

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme odpalované těsto: dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a odškrabujeme ode dna, až se tekutina trochu vypaří a těsto se nelepí. Do ještě vlažného vmícháme postupně vejce.

  2. Rozdělíme na 3 díly a upečeme 3 placky velikosti plechu (pozor zkroutí se, jsou to vlnky!)

  3. Plech musíme dost vymastit, ale lepší je péci na nepomaštěném pečicím papíře, na který lze těsto tenounce natřít na válu (je ho málo) a poté dát na plech. Pečeme 10 minut prudčeji, pak teplotu hodně snížíme a jen dosoušíme (třeba i při pootevřených dvířkách trouby).

  4. 1. a 2.placku spojíme krémem, lehounce zatížíme, aby se placky trochu provlhly a srovnaly (například lehkým prkénkem).

  5. Poté dáme na 2. placku 2 šlehačky, které ušleháme s necelým vanilkovým cukrem (lze předem svařit a vychladit v lednici), přikryjeme 3. plackou a opět malinko zatížíme.

  6. Vrch pocukrujeme a pokapeme rozehřátou čokoládou (polevou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!