Mořská štika s bramborovým salátem
Recepty, RybySuroviny
- mořská štika
- koření na ryby
- bylinky (petrželka, yzop, oregano, rozmarýn)
- koření (mořská sůl, pepř, drcený kmín, citrónová šťáva)
- Salát:
- 6 brambor na salát
- 1 červená cibule
- 2 vařená vajíčka
- 2 rajčata
- 1 bílý jogurt
- plnotučná hořčice (cca 2 lžíce)
- sůl, zelená petrželka, pepř, oregano, bazalka
Postup Mořská štika s bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Rybu opláchneme vodou, dáme do pekáčku a posypeme z obou stran kořením, solí a bylinkami. Zakápneme olivovým olejem a trochou vody. Dáme péci zakryté alobalem na 200 stupňů Celsia na asi půl hodiny (u horkovzdušné el. trouby).
Brambory na salát uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na menší čtvrtinky.
Přidáme nakrájená vařená vajíčka, nadrobno nakrájenou cibuli a rajčata, zalijeme jogurtem a pár lžicemi hořčice, zakápneme olivovým olejem, přimícháme sůl, pepř, dobromysl, petrželku, bazalku.