Mořská štika s bramborovým salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

mořská štika
koření na ryby
bylinky (petrželka, yzop, oregano, rozmarýn)
koření (mořská sůl, pepř, drcený kmín, citrónová šťáva)
Salát:
6 brambor na salát
1 červená cibule
2 vařená vajíčka
2 rajčata
1 bílý jogurt
plnotučná hořčice (cca 2 lžíce)
sůl, zelená petrželka, pepř, oregano, bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu opláchneme vodou, dáme do pekáčku a posypeme z obou stran kořením, solí a bylinkami. Zakápneme olivovým olejem a trochou vody. Dáme péci zakryté alobalem na 200 stupňů Celsia na asi půl hodiny (u horkovzdušné el. trouby).

  2. Brambory na salát uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na menší čtvrtinky.

  3. Přidáme nakrájená vařená vajíčka, nadrobno nakrájenou cibuli a rajčata, zalijeme jogurtem a pár lžicemi hořčice, zakápneme olivovým olejem, přimícháme sůl, pepř, dobromysl, petrželku, bazalku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!