Moka bábovičky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 lžíce instantní kávy (prášku)
6 lžic másla
100 g cukru krupice
1 lžíce medu
250 ml vody
230 g hladké mouky
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička jedlé sody
3 lžíce mléka
1 velké mírně rozšlehané vejce
Na ozdobu:
250 ml smetany ke šlehání
granko (nebo kakaový prášek)

Postup přípravy receptu

  1. Mističky plechu na pečení malých muffinů vyložíme papírovými košíčky nebo složíme papírové košíčky po dvou, aby byly pevnější, a rozložíme je na plech na pečení.

  2. Instantní kávu, máslo, cukr, med a vodu zahříváme v rendlíku za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 5 minut, dáme do žáruvzdorné mísy a necháme vychladnout.

  3. Do směsi prosejeme mouku a kakao. Jedlou sodu rozpustíme v mléku a spolu s vejcem vešleháme do směsi. Vzniklé těsto rozdělíme do košíčků.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 15-20 minut a necháme vychladnout na mřížce.

  5. Ušleháme pevnou šlehačku a těsně před podáváním ji naneseme na bábovičky. Poprášíme kakaem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!