Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Recepty, Polévky

Suroviny

2,5 kg dobrého zelí (sudové z trhu)
500 g vepřové kýty
250 g bůčku s kostmi
250 g hovězí kližky
250 g telecí plece
300 g uzené krkovičky
4-5 klobás zapékacích
4-5 dobrých uzených klobás (Maďarská, Dulajka, Gombasecká...)
3-4 pl předem namočených sušených hub
3 feferonky
5 stroužků česneku
4 husté zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1 a 1/2-2 litrami vody.

  2. Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.

  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15 - 20 minút pred koncom pridáme namočené huby.

  4. Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom. Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!