Moje dobré noky

Recepty, Přílohy

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubé mouky
100 g hrubé mouky
100 g jemné krupičky
1 vejce
6 g kypřícího prášku do pečiva
1 lžička soli
250 ml mléka
Zelí:
200 g nakládaného kyselého zelí
1 lžíce krupicového cukru
1 cibule
1/4 lžičky mletého kmínu
3 lžíce oleje
Příloha:
pečený bůček nebo maso, které máme rádi

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.

  2. Do mísy dáme polohrubou mouku, hrubou mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek a zamícháme. Vejce rozkvedláme v mléce a vše smícháme. Těsto musíme nechat 15 minut odpočinout. Do velkého hrnce dáme vařit vodu a hranou lžíce po míse házíme knedlíčky do vody. Vaříme od bodu varu 8 minut. Musíme u hrnce stát a míchat, voda pění. Pak je scedíme, propláchneme a vmícháme do zelí.

  3. Přidáme šťávu z pečeného masa, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme je i k omáčce, ale to je pak do zelí nemícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!