Moje dobré noky
Recepty, PřílohySuroviny
- Těsto:
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g hrubé mouky
- 100 g jemné krupičky
- 1 vejce
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 250 ml mléka
- Zelí:
- 200 g nakládaného kyselého zelí
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 cibule
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 3 lžíce oleje
- Příloha:
- pečený bůček nebo maso, které máme rádi
Postup Moje dobré noky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.
Do mísy dáme polohrubou mouku, hrubou mouku, krupičku, sůl, kypřící prášek a zamícháme. Vejce rozkvedláme v mléce a vše smícháme. Těsto musíme nechat 15 minut odpočinout. Do velkého hrnce dáme vařit vodu a hranou lžíce po míse házíme knedlíčky do vody. Vaříme od bodu varu 8 minut. Musíme u hrnce stát a míchat, voda pění. Pak je scedíme, propláchneme a vmícháme do zelí.
Přidáme šťávu z pečeného masa, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme je i k omáčce, ale to je pak do zelí nemícháme.