Mocca řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
125 g (půlka kostky) másla (rozpuštěného)
2 vejce
1 lžíce nescafé
1/4 l mléka
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
1 lžíce nescafé
250 g másla (změklého)
3/4 hrnku moučkového cukru
lžíce rumu (nebo lžička rumové esence)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Uprostřed uděláme větší důlek a nalejeme do něj mléko, rozpuštěné VLAŽNÉ máslo, vejce, rum. Přidáme nescafé a dobře promícháme.

  2. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut.

  3. Krém: změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a nescafé. Dobře vyšleháme.

  4. Poleva: čokoláda na vaření. Krém natřeme na vychladlý korpus a pocákáme čokoládovou polevou. Řezy jsou nejlepší vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!