Mlsejte zdravě Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

350 g ricotty
1 banán (střední)
1 žloutek
350 ml švestkové šťávy
35 g datlí
9 ks švestek
1 svitek skořice
5 kousků hřebíčku
1/4 lžičky badyánu (mletého)

Postup přípravy receptu

  1. Banán rozmělněte vidličkou (nebo v mixéru) na hladkou kaši. Přidejte 350 g ricotty i 1 žloutek a vymíchejte (nebo vyšlehejte) v hladkou hmotu. Zapněte si troubu na 175°C.

  2. Silikonové formičky o objemu 40 ml lehce vymažte olejem pomocí mašlovačky (na dně by neměly být loužiky-případný přebytečný olej vytřete kouskem ubrousku).

  3. Všechny košíčky naplňte těstem až po okraj a dejte péct na plech vyložený pečicím papírem. Po 15 minutách bábovičky trošku vyběhnou a na povrchu zpevní, takže je snadno vyklopíte. Dopékejte ještě asi 10 minut.

  4. Mezitím si připravte přeliv. Švestky rozpulte a nakrájejte na malé měsíčky. Do hrnce se silnějším dnem si připravte 350 ml švestkové šťávy, 35 g datlí a všechno koření. Přidejte nakrájené švestky a vařte na mírném plameni asi tak 25 minut.

  5. Přeceďte a propasírujte přes hrubší síto, abyste se zbavili koření i slupek, ale zůstala vám dužina. Nakonec rozmixujte na hladkou omáčku. Bábovičky podávejte teplé, přelité švestkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!