Mletý řízek se sýrem a jogurtem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého bůčku nebo plece
150 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam)
2 lžíce hustého bílého jogurtu
2 lžíce sušené smažené cibule
2 lžíce kukuřičného škrobu
cca 50 ml studeného mléka
sůl (opatrně)
pepř
----
Trojobal:
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.

  2. Připravíme suroviny na obalování a řízečky obalíme v trojobalu. Rozehřejeme tuk a řízky usmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami, salátem, okurkou nebo jen s chlebem. Jsou dobré teplé, ale i studené. My jsme je měli s novými bramborami a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!