Mleté s kapustou a mrkví (dietní úprava-viz POZN.)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g mletého masa (mix)
200 g čerstvé kapusty
2 mrkve
2 jarní cibulky i s natí – drobně nakrájené
3 stroužky česneku (2 prolisované, 1 nasekaný na plátky)
1 vejce
černý pepř
oregano
1 kávová lžička koření do mletého masa
trochu najemno nakrájené pažitky
sůl dle chuti
mouka nebo jíška na zahuštění (není nezbytné)
tuk do kastrolku
vývar ze zeleniny
sůl
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso v míse smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, přidáme ostatní koření a vejce. Pečlivě promícháme, případně dochutíme ještě solí a necháme odležet. Mezitím si uvaříme očištěnou mrkev a kapustu do měkka v osolené vodě se špetičkou muškátového oříšku, vyndáme z vývaru, necháme vychladnout, vývar uchováme.

  2. V kastrole rozpálíme tuk, orestujeme cibulku s nasekaným česnekem. Vložíme maso, které zprudka opečeme, ale současně neustále mícháme, aby se maso nespojilo a zůstalo oddělené na kousky.

  3. Podlijeme zeleninovým vývarem jen tak, aby maso nebylo úplně potopené a dusíme do měkka asi 20 min. Pokud je maso v případě diety ještě nerozkousatelné, rozmixujeme nebo rozsekáme na jemnější kousky.

  4. Uvařenou zeleninu buď propasírujeme nebo rozsekáme na malinké kousky a vmícháme do masa. Dle potřeby můžeme zahustit, není to ale nezbytně nutné, dochutíme dle své chuti, vypneme sporák a necháme dojít asi 10 minut. Příloha – šťouchané brambory (na přání), jinak lze pohanka, jáhly, cizrna


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!