Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa mix nebo z plece
100 g Romaduru nebo tvarůžků
1 malá cibule
sůl - opatrně!
pepř mletý
3 lžíce smetany ke šlehání nebo na vaření
polohrubá mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme Romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli, opepříme a osolíme. Vše dobře propracujeme a v mokrých rukách tvoříme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  2. Smažíme v pánvi s rozehřátým tukem z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva. Výborné jsou i vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!