Mleté maso s tarhoňou a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g tarhoni
350 g mletého vepřového masa
70 g rajčatového protlaku
1 cibule
2-3 stroužky česneku
paprika zelená+červená
mražený hrášek
vývar z kostí nebo drůbeží
olej
kousek sádla
pár lístků bazalky
sůl
pepř
špetka chilli
strouhaný sýr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje orestujeme tarhoňu. Když začne chytat barvu, přidáme kousek sádla, nakrájenou cibuli, česnek a mleté maso. Společně chvíli opékáme, jen co maso zbělá a oddělí se od sebe.

  2. Vmícháme protlak, přidáme papriku nakrájenou na proužky, sůl a pepř. Zalijeme vývarem tak asi prst nad maso. Přiklopíme a zvolna dusíme. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar.

  3. Po cca 15-20 minutách by měla být tarhoňa i maso měkké a vývar vsáklý. Před koncem přidáme hrášek, bazalku a chilli. Dochutíme a podáváme na talíři posypané strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!