Mleté maso s rýži a rajčaty z jedné pánve

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
1 hrnek rýže
2-3 hrnky vývaru (masový nebo zeleninový)
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
1 mrkev
1 lžíce sádla
mražený hrášek
pár lístků bazalky
sůl
pepř
chilli pasta podle chuti
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po krátkém opečení vmícháme mrkev a po chvíli maso. Restujeme a mícháme, až se maso rozdrolí.

  2. Do opečeného masa vmícháme protlak, zarestujeme a vlijeme rajčata. Přivedeme k varu, osolíme a vsypeme propláchnutou rýži. Zalijeme hrnkem vývaru a přikryté vaříme do změknutí rýže. Musíme občas promíchávavat a vývar dolévat podle potřeby.

  3. Před koncem vaření vmícháme natrhanou bazalku a hrášek. Dochutíme pepřem, solí, případně chilli podle chuti.

  4. Na talíři masovou rýži posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!