Mléčný marcipán

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g sušené mléko
400 g cukr moučka
5 lžic kukuřičný sirup čirý (Sirup dostanete ve zdravé výživě.)
asi 3-4 lžíce vody
Mandlové aroma sladká mandle pár kapek
Solamyl
Olej na potření hotových výrobků (kvůli lesku)

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady. S vodou prosím velmi opatrně, jak marcipánovou hmotu přelijete, špatně se pak dává dohromady.

  2. Pro­pracujete hmotu a na hladké ploše.

  3. Vál si podsypete solamylem. Posypete marcipán i shora. Budete vyvalovat, pozor, stále nadzvedávat a podsypávat solamylem. Nesmí se nikde přilepit.

  4. Solamyl z marcipánu ometete, nebo setřete čistou utěrkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!