Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 středně velké žampióny
- 2 vejce natvrdo
- 1/2 litru mléka
- 1/2 litru vývaru
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem)
- pepř
- sůl
- ocet
- petrželka
- libeček
Postup Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm žampióny dohněda. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme studeným mlékem a vývarem. Přidáme houbové koření nebo kmín a provaříme nejméně 20 minut.
Dochutíme solí, pepřem, octovým zástřikem a nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo libeček a nakrájená vejce.