Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

3 středně velké žampióny
2 vejce natvrdo
1/2 litru mléka
1/2 litru vývaru
2 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem)
pepř
sůl
ocet
petrželka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm žampióny dohněda. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme studeným mlékem a vývarem. Přidáme houbové koření nebo kmín a provaříme nejméně 20 minut.

  2. Dochutíme solí, pepřem, octovým zástřikem a nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo libeček a nakrájená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!