Mladá jarní cibulka s vlašskými ořechy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

10 jarních cibulek
2 PL másla
2 PL strouhanky
8-12 jader vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy pomelu, smíchám ze strouhankou a nechám stát. Cibulku oddělím od zeleného tak, aby byly přibližně stejné kousky, kdo trvá přesnějším údaji, tedy je to 45,6 mm.

  2. Vložím do hrnce, zaliji vroucím vývarem a cca 10 minut povařím. Vyjmu, prudce ochladím, na cedníku nechám okapat, vhodným způsobem nachystám na talíř či půl misku.

  3. Na suché pánvi lehce opražím ořechy a strouhanku. Přidám máslo, promíchám a vzniklou posypku elegantně pohodím po cibuli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!