Minutkový vepřový řízek speciál

Recepty, Minutky

Suroviny

vepřová kýta
sůl
sušený česnek
pepřová omáčka (foto)
máslo
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou.

  2. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.

  3. Poté nastartujeme troubu a necháme ji rozehřát.

  4. Na pánev dáme rozehřát máslo.

  5. Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  6. Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečící folii, popřípadě na pečící papír.

  7. Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.

  8. Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.

  9. Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!