Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky vepřové krkovice
2 lžíce oleje
barevný pepř z mlýnku Kotányi
3 lžíce oleje
silnější plátek másla na osmažení masa
koření Aztécký poklad
vejce
olej na smažení
cibule na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet.

  2. V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme.

  3. Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek.

  4. Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!