Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Guláš:
- 1 kg hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- olej
- 1 velký rajčatový protlak (asi 300 g)
- 2 malé konzervy sterilovaného hrášku
- (1 do guláše,1 do rýže)
- 2 kostky hovězího bujónu
- sůl
- mletý černý pepř
- mouka na zahuštění
- 1 lžíce másla
- Rýže:
- 1 kg rýže
- lžíce sádla
- 1.5 l horké vody
- 1 PL vegety
- 1 cibule
- 200 g uzeného sýru na posypání
Postup Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ), podlijeme vodou, dusíme domäkka.
Keď je mäso mäkké, vlejeme hrášok, zahustíme múkou, osolíme. Dáme lyžicu masla na zjemnenie.
Ryža: na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu, dobre opražíme, dáme vegetu, zalejeme horúcou vodou. Pridáme hrášok aj s nálevom, osolíme. Keď ryža začne vrieť, stíšime na minimum (el. sporák 3), zakryjeme a dusíme 40 minút. Ryžu neotvárame ani nemiešame!
Guláš podávame s hráškovou ryžou, posypaný strúhaným údeným syrom.