Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Guláš:
1 kg hovězího masa na guláš
2 cibule
olej
1 velký rajčatový protlak (asi 300 g)
2 malé konzervy sterilovaného hrášku
(1 do guláše,1 do rýže)
2 kostky hovězího bujónu
sůl
mletý černý pepř
mouka na zahuštění
1 lžíce másla
Rýže:
1 kg rýže
lžíce sádla
1.5 l horké vody
1 PL vegety
1 cibule
200 g uzeného sýru na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ), podlijeme vodou, dusíme domäkka.

  2. Keď je mäso mäkké, vlejeme hrášok, zahustíme múkou, osolíme. Dáme lyžicu masla na zjemnenie.

  3. Ryža: na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu, dobre opražíme, dáme vegetu, zalejeme horúcou vodou. Pridáme hrášok aj s nálevom, osolíme. Keď ryža začne vrieť, stíšime na minimum (el. sporák 3), zakryjeme a dusíme 40 minút. Ryžu neotvárame ani nemiešame!

  4. Guláš podávame s hráškovou ryžou, posypaný strúhaným údeným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!