Mexické ohnivé brambůrky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

80 dkg drobnějších brambor
4 lžíce oleje
1 svazek pórku
2 feferonky
3 stroučky česneku
15 dkg strouhaného sýra
bylinková sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka.

  2. Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat.

  3. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej.

  4. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka.

  5. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky.

  6. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut.

  7. Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!