Mexické nudle

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g širokých nudlí
1 červená paprika
1 konzervičku naložených žampiónů
2 naložené okurky
sklenka rajčatové šťávy
lžíci oleje
chilli koření
sůl
pepř
lžíci hladké mouky
1 dcl smetany
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní nudle, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měka.

  2. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i naložené okurky.

  3. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo na pánvi, podusíme na něm papriku, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme pěnit.

  4. Potom podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a trochu povaříme.

  5. Ochutíme solí, chilli kořením, pepřem.

  6. Nakonec do omáčky vložíme žampióny a okurky, necháme je pořádně prohřát.

  7. Nudle na talíři přelijeme touto omáčkou. Celou porci lze posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!