Mexické nudle
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g širokých nudlí
- 1 červená paprika
- 1 konzervičku naložených žampiónů
- 2 naložené okurky
- sklenka rajčatové šťávy
- lžíci oleje
- chilli koření
- sůl
- pepř
- lžíci hladké mouky
- 1 dcl smetany
- lžíce másla
Postup Mexické nudle
Postup přípravy receptu
-
Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní nudle, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měka.
Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i naložené okurky.
Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo na pánvi, podusíme na něm papriku, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme pěnit.
Potom podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a trochu povaříme.
Ochutíme solí, chilli kořením, pepřem.
Nakonec do omáčky vložíme žampióny a okurky, necháme je pořádně prohřát.
Nudle na talíři přelijeme touto omáčkou. Celou porci lze posypat strouhaným sýrem.