Mexické chilli con carne

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g mletého masa
1 velká cibule
Olej
2 čerstvé červené papriky
2 stoužky česneku
450 g sterilovaných červených fazolí
400 g konzervovaných rajčat
sůl
pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíci chilli koření
1 lžíci sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušené majoránky
300 ml vody
Kostka bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky. Nakonec si oloupeme česnek.

  2. Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku. K cibuli prolisujeme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín a majoránku. Necháme vše alespoň 5 minut dohromady restovat, aby se všechny vůně promísily.

  3. Ke směsi přidáme maso a vařečkou ho nakrájíme na co nejměnší kousky. Poté co se nám maso zatáhne, přilijeme do pánve kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml vlažné vody a konzervovaná rajčata s rajčatovým protlakem. Vše pořádně promícháme a necháme pod pokličkou 20 minut vařit. Po 20ti minutách přidáme do pánve fazole zbavené šťávy, stáhneme plamen na co nejméně a vše ještě jednou necháme 10 minut povařit.

  4. Pak odklopíme pokličku, vypneme plamen a omáčku necháme 10 minut odležet. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo jako já, placky chapati:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!