Mexická pánev

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa (já dávám napůl hovězí s vepřovým)
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
1 konzerva kukuřice
1 konzerva loupaných rajčat
1 větší protlak
2 větší cibule
3 stroužky česneku
olej
koření chilli con carne (nebo mexiko)
3 kostičky hořké čokolády
feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli con carne, přidáme všechny konzervy i s nálevem, tři rozmačkané stroužky česneku a za občasného míchaní dusíme 45 minu

  2. t. Asi deset minut před koncem dušení přidáme hořkou čokoládu a pro milovníky ostřejších jídel i nakrájenou feferonku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!