Meruňkovo - čokoládová buchta s vlašskými ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g sušených meruňek
3 lžíce mléka
150 ml pomerančové šťávy
100 g mletých mandlí
80 g vlašských ořechů
100 g cukru krupice (na posypání)
cukr moučka
100 g másla (rozměklého)
50 g čokolády na vaření (strouhané)
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky propláchněte horkou vodou a pokrájejte.

  2. V kastrůlku je zalijte džusem a pět minut vařte, pak nechte zchladnout. Do mísy vložte máslo, cukr, vejce, mandle, mouku prosátou s kypřícím práškem, mléko a umíchejte hladké těsto.

  3. Přidejte meruňky, čokoládu a dvě třetiny ořechů.

  4. Těsto přesuňte do vymazané a vysypané formy a uhlaďte.

  5. Posypte zbývajícími ořechy a pečte 50-60 minut (na 180° nebo 160° u horkovzdušné trouby). Buchta by měla být pevná na dotyk.

  6. Vychladlý moučník posypte moučkovým cukrem. V ledničce vydrží až týden, v mrazáku i dva měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!