Meruňkové muffiny II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
3 lžíce cukru
velkou špetku soli
půl prášku do pečiva
strouhaná citrónová kůra
hrnek meruňkového kompotu (šťáva)
1 vejce
čtvrt hrnku oleje
Na ozdobu pár čtvrcených meruněk čerstvých nebo celých sušených.

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, kůru, sůl a prášek smícháme v míse.

  2. V džusu rozšleháme vejce a olej, vlijeme to do suchých přísad a umícháme těstíčko.

  3. Lžící ho rozdělíme do muffinkových formiček, mírně vymazaných olejem, na každou položíme sušenou meruňku nebo část čerstvé a upečeme při 180°C, asi 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!