Meruňkové Himaláje (v remosce)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Rozpočet pro menší remosku (Original, 24 cm) není vhodné péct v teflonové formě (špatně se propéká):
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 vajíčko
Náplň:
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 vanilkového pudinku v prášku
1 vajíčko
1/2 hrnku mléka
meruňkový kompot (nebo kyselejší ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto.

  2. Suroviny na náplň dobře vymícháme.

  3. Meruňkový kompot zcedíme a meruňky nakrájíme na plátky.

  4. Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta, na něj opatrně (opět naběračkou) celou náplň, tu poklademe meruňkami a pocákáme zbytkem těsta.

  5. Pečeme přibližně 35-40 minut - těsto krásně vyběhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!