Meruňková marmeláda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

4 kg čerstvých hodně zralých meruňek
1 kg cukru
Gelfix Extra 3:1

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme. Pokud jsou hodně zralé, nemusíme krájet, pokud jsou tvrdší, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce, přivedeme k varu.

  2. Připravíme si do hrnečku 2 lžíce cukru promíchané se směsí v prášku na přípravu ovocných marmelád a nasypeme pomalu za stálého míchání do vařící se směsi. Povaříme 1-2 minuty, pak vsypeme zbytek cukru, dobře rozmícháme a znovu přivedeme k varu.

  3. Povaříme 15 minut, stále mícháme, odstavíme a plníme do připravených suchých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru na 2 minuty, poté otočíme zpět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!