Meloun v ledové míse

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

meloun
větvičky máty
na mísu:
pitná voda
omyté nejedovaté květiny
nebo drobné ovoce (kousky krájeného většího ovoce)
popř.citron

Postup přípravy receptu

  1. Kromě živého materiálu jsou potřeba dvě plastové nebo nerezové mísy stejného tvaru, větší a menší a také lepící páska na jejich zafixování. Do větší mísy nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a mísu vyložíme omytými květinami nebo drobným ovocem. Lícové strany květů by měly být otočeny ke stěně mísy.

  2. Do takto naplněné velké mísy vložíme mísu menší (se sáčkem suchých fazolí nebo závažím kvůli zatížení) a obě mísy k sobě připevníme širokou lepící páskou lepenou do kříže přes vrch obou mís.

  3. Do prostoru mezi mísy dolijeme potřebné množství vody (ne až zcela povrch, led se rozpíná a voda by neměla přetéct do vnitřní misky), upravíme květy (nebo ovoce) a mísy dáme zmrznout do mrazáku. Z hotového, zmrzlého pak sundáme obě mísy. Pokud nepovolí, můžeme je polévat vodou, dokud se neoddělí.

  4. Hotová ledová mísa v mrazáku počká dobře zabalená na tu svou pravou chvíli i několik dnů. Pak ji postavíme na talíř nebo tác, který bude zachytávat odtávající vodu, naplníme krájeným melounem s mátovými lístky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!