Medvědí řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky hovězí kýty (nebo kotlety)
200 g tvrdého sýra cihla, eidam, na jemné nudličky nastrouhat
1 cibule pokrájená na jemné proužky či kostičky
3 vejce
3 dl oleje
petržel 3 snítky
3 rohlíky
hořčice
kečup
sůl
pepř
kari

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari.

  2. Po obou stranách potřeme olejem a dáme uložit do lednice. 2-24 hodin.

  3. Z rohlíků a petrželky připravíme strouhanku. Lze použít i pažitka.

  4. Rozšleháme vejce. Rozpálíme pánev s olejem.

  5. Na jemno připravíme cibulku a nastrouháme sýr.

  6. Maso obalíme ve strouhance, pak ve vejci a vložíme na rozpálenou pánev,kterou hned ztlumíme asi na 3/4. Opékáme z každé strany 2x asi 2 min..lze i méně..Podle toho, jak rychle zrůžoví.

  7. Vyndáme, potřeme hořčicí poklademe cibulí,zasypeme sýrem a ozdobíme proužky kečupu. Podávám se šťouchanými brambory se smaženou cibulkou nebo br.kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!