Medvědí lángoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g hladké mouky
1 KL soli
špetka cukru
20 g čerstvého droždí
cca 350 ml vody
2 lžíce oleje
2 hrsti medvědího česneku
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Múku v mise zmiešame so soľou, spravíme priehlbinu, vlejeme trochu vlažnej vody s trochou cukru - cca polovica kávovej lyžičky a rozdrobíme droždie. Necháme v teple stáť aspoň pol hodiny, potom pridáme olej a vymiesime cesto, vodu pridávame podľa potreby - hustota asi ako na knedlíky.

  2. Ešte pridáme umyté a posekané listy medvedieho cesnaku. Prikryjeme utierkou, necháme hodinu kysnúť - alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Potom pomúčenými rukami na pomúčenú podložku formujeme bochánky, priemer cca 5 cm.

  3. Obrúskom prikryjeme, necháme 15-20 minút ešte kysnúť. Potom v rukách vyťahujeme z bochánkov placky - hrúbka necelý 1 cm, v strede tenšie a smažíme na oleji z oboch strán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!