Medové řezy s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- - 4 vejce
- - 150 g polohrubé mouky
- - 150 ml medu
- - 1 kypřicí prášek do perníku
- - 3 lžíce teplé vody
- Ozdobení
- - 8 dcl banánového džusu
- - 2 vanilkové pudinky
- - 1 želatina v prášku (na potírání ovoce na dortech) či 2 plátky
- - 10 dkg cukr moučka
- - ovoce dle možností a chuti
- - dětské piškoty
Postup Medové řezy s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Těsto: žloutky utřeme s medem, přidáme teplou vodu a přimícháme mouku smíchanou s kypříkem. Opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme na plech s vyššími okraji (buď na pečicí papír nebo plech vymazat a vysypat). Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C, asi 30 min.
Na vychladlé těsto poklademe piškoty, ovoce (já jsem použila kompotované broskve a rozmrazený bílý a červený rybíz, ale fantazii se meze nekladou a čerstvé bude ještě lepší) a zalije se želatinovo-pudinkovou směsí.
Směs: želatinu dáme nabobtnat do 4 lžic džusu. Zbytek džusu (v tomto případě broskvový, lze použít pomerančový, banánový...podle použitého ovoce) smícháme s cukrem a pudinkovým práškem a svaříme jako pudink. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a krátce promícháme. Směs je poměrně hustá, těsto s ovocem poléváme pomocí naběračky, tvoří se zajímavě nerovný povrch.
Necháme alespoň hodinku uležet a vychladit.
Zdobíme ovocem, šlehačkou...