Medové řezy s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
- 4 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 150 ml medu
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 3 lžíce teplé vody
Ozdobení
- 8 dcl banánového džusu
- 2 vanilkové pudinky
- 1 želatina v prášku (na potírání ovoce na dortech) či 2 plátky
- 10 dkg cukr moučka
- ovoce dle možností a chuti
- dětské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: žloutky utřeme s medem, přidáme teplou vodu a přimícháme mouku smíchanou s kypříkem. Opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme na plech s vyššími okraji (buď na pečicí papír nebo plech vymazat a vysypat). Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C, asi 30 min.

  2. Na vychladlé těsto poklademe piškoty, ovoce (já jsem použila kompotované broskve a rozmrazený bílý a červený rybíz, ale fantazii se meze nekladou a čerstvé bude ještě lepší) a zalije se želatinovo-pudinkovou směsí.

  3. Směs: želatinu dáme nabobtnat do 4 lžic džusu. Zbytek džusu (v tomto případě broskvový, lze použít pomerančový, banánový...podle použitého ovoce) smícháme s cukrem a pudinkovým práškem a svaříme jako pudink. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a krátce promícháme. Směs je poměrně hustá, těsto s ovocem poléváme pomocí naběračky, tvoří se zajímavě nerovný povrch.

  4. Necháme alespoň hodinku uležet a vychladit.

  5. Zdobíme ovocem, šlehačkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!