Medové plástve

Recepty, Cukroví

Suroviny

170 g hnědého cukru
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1/2 lžíce jedlé sody
čokoládová poleva
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, med a vodu necháme na hlubší pánvi bez míchání zkaramelizovat do zlatohnědé barvy. Když začne zlátnout, stáhneme z ohně a rychle pomocí vařečky vmícháme do směsi jedlou sodu (karamel začne okamžitě pěnit a zvětšovat objem).

  2. Napěněný karamel opatrně vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ho volně roztéct bez roztírání. Necháme zcela vychladnout.

  3. Potřeme čokoládovou polevou a posypeme drcenými ořechy. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží nejméně týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!