Mátovo mandlové pesto

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 hrsti listů čerstvé máty
1 stroužek prolisovaného česneku
3 lžíce mletých neloupaných mandlí
špetka hrubé mořské soli
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout.

  2. Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle.

  3. Opět usilovně třeme, dokud se hmota nespojí.

  4. Pak do ní nasypeme strouhaný parmazán a česnek, promícháme, podle chuti ještě dosolíme a pomalu přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme jednolité konzistence.

  5. Místo mandlí lze použít piniové oříšky. Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!