Masozeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 velká mrkev
1 petržel
1 brambora
sůl
kosti z vykostěného kuřete
olej
zavářka nebo kapání (vejce, hl. mouka a voda)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci na oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku.

  2. Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme restovat spolu s cibulkou. Zalijeme vodou, vložíme kosti.

  3. Necháme vařit necelou hodinu, pak vyjmeme uvařené kosti, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, necháme projít varem a nakonec vsypeme zavářku nebo já dneska udělala kapání a podle chuti dosolíme.

  4. Maso z kostí obereme, nakrájíme na malé kousky, vrátíme do polévky a úplně nakonec ozdobíme nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!