Masovohoubové nočky do polévky
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g mletého vepřového masa (mix)
- hrst sušených hub
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- majoránka, sůl, pepř
- 3 litry vývaru (jakéhokoli)
- zelenina podle zvyku a možností
Postup Masovohoubové nočky do polévky
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby nadrtíme, posekáme co nejdrobněji - použila jsem chopper.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme vejce, houbovou drť a dobře vidličkou promícháme. Necháme cca 15 min. odstát, houby nasají vlhkost a směs pěkně zahustí.
Do vývaru přidáme zeleninu, přivedeme k varu, malou lžičkou tvoříme nočky, vkládáme do polévky a vaříme 20 minut. Polévku dochutíme a můžeme podávat.