Masové šneky

Recepty, Minutky

Suroviny

1 klobáska
2 x kuřecí prso
4 tenké plátky vepřového (kotletka, kýta)
4 větší plátky anglické slaniny
2 rajčata
5 plátků sýra (nejlépe kulatý)
sůl
pepř
pažitka
petrželka
kovové jehly
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Maso co nejtenčeji nakrájíme, příp. naklepeme tence a nakrájíme na cca 2 cm plátky, posolíme, popepříme.

  2. Klobásku nakrájíme na 2 cm kolečka a postupně obtáčíme – plátkem kuřete, slaninou (obtočila jsem 2x, protože maso je sušší), vepřovým. Množství surovin je orientační, pokud něco zůstane, prostě obtočíte další vrstvu.

  3. Hotové šneky propíchneme jehlou 2x (do kříže) a na pánvi osmažíme cca 5 min. z každé strany.

  4. Poklademe každý šnek na kolečka nakrájeným a posoleným rajčetem tak, aby pokrylo celou plochu a na každý šnek přijde kolečko sýra, posypeme pažitkou.

  5. Na pánev crnkneme trochu vody, zakryjeme pokličkou a necháme chvilku povařit, aby se rajče prohřálo a sýr roztavil. Před servírováním jehly vytáhneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!