Masové lívanečky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg drůbežího masa (vykostěná stehna nebo prsa)
4 lžíce oleje do marinády
4 lžíce Solamylu
2 menší cibule nakrájené nadrobno
asi 20 cm pórku
2 lžíce Worcesteru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kari
1 lžíce mleté sladké papriky
mletý pepř dle chuti
5 stroužků česneku
2 vejce
špetka soli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.

  2. Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně a pečlivě promícháme.

  3. Necháme do druhého dne dole v lednici přikryté alobalem.

  4. Druhý den vyndáme z lednice a znovu promícháme (vzniklá šťáva nevadí, po promíchání se vstřebá a hmota na placičky nesmí být tuhá!).

  5. Na pánvičce rozpálíme olej, lžící nabíráme masovou hmotu, vložíme do oleje a zvrchu trochu rozmáčkneme na placičky (ne moc tenké).

  6. Pečeme zhruba 3 minuty po jedné straně, opatrně obracíme systémem dvou vidliček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!